Om oss

Historikk

Kongsgaarden Instrument viderefører en virksomhet som startet allerede i 1913 i Porsgrunn. Det var da Brødrene Kongsgaarden ble etablert, og startet med installasjon av elektriske anlegg i boliger og industri. (Det lokale elektrisitetsverk ble også etablert i de dager)

Fra 1951 ble det knyttet kontakt med tyske produsenter av instrumenter med tilbehør og annet elektroteknisk utstyr. Den første kontakten var med Müller & Weigert som også ble hovedleverandøren.

Instrumentavdelingen ble godt kjent over hele landet som en solid, sikker og tilgjengelig leverandør, hvor kundene var i fokus. Gjennom alle tider er det lagt vekt på et sikkert teknisk nivå. Kundegruppene har vært skip- og offshoreindustrien, landbasert industri, e-verk og tavlebyggere.

 

Virksomheten i dag

Kongsgaarden Instrument viderefører denne virksomheten ved overtakelse av instrumentavdelingen og startet som eget firma 1. oktober 2000.

Kongsgaarden Instrument tilbyr i dag en lang rekke kvalitetsprodukter fra utvalgte produsenter. Vi har tatt utfordringen å videreføre produktene som gjennom disse år er blitt godt mottatt og vist seg å ha høy kvalitet. Vi leverer også utstyr for Ex – installasjoner og satser sterkt på å finne gode løsninger for akkurat ditt behov.

Våre løsningerEnergi

Hjelpemidler og utstyr for en kostnadseffektiv drift

Display

Input- og outputenheter av høy kvalitet

Databehandling

Instrumenter for måling, datainnsamling, overvåking og kontroll

Sensor

Bevegelsessensor, trykksensor og mer